Βιογραφικό

Μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια με ένα παιδί με αναπηρία είχα αποφασίσει από πολύ νωρίς τις σπουδές που θα ακολουθήσω.

Μαρίνα Μποζάνη Ψυχολόγος, Χίος, Ψυχοθεραπεία Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων, Συμβουλευτική Γονέων

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Σε μία οικογένεια με ένα παιδί με αναπηρία είχα αποφασίσει από πολύ νωρίς τις σπουδές που θα ακολουθήσω. 

Έτσι, το 2008 άρχισα να φοιτώ στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο και αποφοίτησα το 2013. Η πρακτική μου άσκηση στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Βορείου Ελλάδος αποτέλεσε μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα. 

Μετά την αποφοίτησή μου απέκτησα πολύ γρήγορα επαγγελματική εμπειρία καθώς ξεκίνησα να εργάζομαι σε ένα κέντρο δυσλεξίας για παιδιά στα Μουδανιά της Χαλκιδικής. Εκεί εργάστηκα ως ψυχολόγος για τέσσερα χρόνια με κύριο αντικείμενο απασχόλησης τα παιδιά, τους εφήβους και την συμβουλευτική γονέων.

Το 2017 μετακόμισα στη Χίο, όπου και κατοικώ τώρα. Εργάστηκα σε ένα κέντρο δυσλεξίας για παιδιά τα δύο πρώτα χρόνια και από το 2019 δραστηριοποιούμαι πλέον στον δικό μου ιδιωτικό χώρο. Το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά και η αγάπη μου για το επάγγελμα που ασκώ με οδήγησαν να κάνω αρκετές εκπαιδεύσεις προκειμένου να βελτιώνομαι και να μπορώ να προσφέρω ακόμη πιο αποτελεσματικά τη βοήθειά μου σε όποιον την έχει ανάγκη.

Σπουδές / Κατάρτιση

Tο 2016 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University of Leicester πάνω στη Εγκληματολογία ενώ το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας ήταν «Η σχέση της ΔΕΠΥ με την εγκληματικότητα». Αργότερα, παρακολούθησα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σχετικά με την νευρική ανορεξία, την σχολική ψυχολογία, την δραματοθεραπεία και δραματοποίηση θεραπευτικού παραμυθιού αλλά και την παιγνιοθεραπεία.

 
Παράλληλα, έχω συμμετάσχει σε ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα όπως είναι η σχολική ψυχολογία, ο εισαγωγικός κύκλος στη συστημική-οικογενειακή θεραπεία, η κλινική ψυχολογία παιδιών και εφήβων (ΕΚΠΑ) αλλά και η θεραπεία μέσω τέχνης με έμφαση στα εικαστικά (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Έχω εκπαιδευτεί στην χορήγηση και αξιολόγηση του τεστ ευφυϊας WISC και στα προβολικά τεστ CAT, TAT, SAT.
Είμαι εκπαιδευμένη Προσωποκεντρική Σύμβουλος, Οικογενειοκεντρική θεραπεύτρια και Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεύτρια ενώ τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύομαι σε ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση στην Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεία. Παράλληλα συγγράφω θεραπευτικά παραμύθια για παιδιά και αρθρογραφώ ενώ είμαι εισηγήτρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Τσαούση για τα σεμινάρια “Το θεραπευτικό παραμύθι στην ψυχολογία” και “Θεραπεία μέσω Τέχνης με έμφαση στα Εικαστικά”.

 
Μέσα στο θεραπευτικό πλαίσιο προσπαθώ να δημιουργώ ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε το παιδί, ο έφηβος αλλά και ο ενήλικας να νιώθουν ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα χωρίς τον φόβο ότι θα κριθούν. Εξάλλου, για μένα η δουλειά του ψυχολόγου δεν είναι να κρίνει ή να κατευθύνει τη ζωή του κάθε ατόμου, αλλά να το διευκολύνει να ζήσει τη δική του ζωή με τρόπο που θα του ταιριάζει δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, μπορεί να οδηγήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παράγονται τόσο λόγω της καθημερινότητας όσο και αυτών που πηγάζουν στο παρεθλόν.

" να σχετίζεται πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά με το παιδί του δείχνοντας εμπιστοσύνη "