Videos

Στο ηλεκτρονικό περιοδικό UNSPOTTED παρουσιάζουμε το βιβλίο ” Ένα θεραπευτικό ταξίδι – Ιστορίες για παιδιά”.
Μέσω του Project Happiness και της alithia.gr μοιραζόμαστε πολύτιμες συμβουλές, που θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Παρουσίαση του βιβλίου της ψυχολόγου Μαρίνας Μποζάνη ενός ανερχόμενου είδους παιδικού βιβλίου με στόχο την επεξεργασία δύσκολων συναισθημάτων, όπως η ζήλεια, ο φόβος, η ντροπή και η κτητικότητα. Το βιβλίο θα το βρείτε στο www.bookswithshoes.gr

Μία συχνότατη αφορμή για γκρίνιες, διαφωνίες και καβγάδες μέσα σε μία οικογένεια με παιδιά που πάνε σχολείο είναι η σχολική τους επίδοση. Ειδικά εμείς οι γονείς ξεχνώντας τα δικά μας καμώματα θέλουμε διακαώς τα παιδιά μας να είναι άριστοι μαθητές παραβλέποντας τις δικές τους ανάγκες αλλά κυρίως το δικό τους ρυθμό μάθησης. Στο θέμα αυτό αναφέρεται η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη.
Τα παιδιά, τα αθώα μικρά και απροστάτευτα πλασματάκια που οι γονείς φέρνουν στον κόσμο, μεγαλώνοντας αρχίζουν να εξερευνούν το σώμα τους και τη σεξουαλικότητά τους. Αυτό μπορεί αρχικά να μας σοκάρει, όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό όπως μας εξηγεί σε αυτό το βίντεο η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη
Μένουμε σπίτι, είναι το κεντρικό σύνθημα των ημερών, ευκαιρία λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο με την οικογένειά μας, με τα παιδιά μας. Ξέρουμε για παράδειγμα πώς να τους μάθουμε πώς να θέτουν όρια σε σχέση με το σώμα τους; Γι’ αυτό ακριβώς μας μιλά σε αυτό το βίντεο η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη.
Ο σχολικός εκφοβισμός, το bulling, αποτελεί ένα φαινόμενο που συχνά – πυκνά βρίσκεται στην επικαιρότητα, ανάλογα και με τις περιπτώσεις που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. Οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή του πολλές, εστιάζοντας ως επί το πλείστον στα θύματα. Σε αυτό το βίντεο προσεγγίζουμε το θέμα, με τη βοήθεια της ψυχολόγου Μαρίνας Μποζάνη από την πλευρά του θύτη.
Η εφηβεία κατά γενική ομολογία είναι μία ανεπανάληπτη περίοδος στη ζωή κάθε παιδιού, αφού μεταμορφώνει το αγόρι σε άνδρα και το κορίτσι σε γυναίκα. Με τη μεταμόρφωση του σώματος αρχίζουν πλέον τα παιδιά να αντιλαμβάνονται και σε άλλο επίπεδο τις σχέσεις των δύο φύλων. Γι’ αυτό ακριβώς, την εφηβεία δηλαδή και τις σχέσεις των δύο φύλων, μας μιλά σε αυτό το βίντεο η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη.
Τα παιδιά, η χαρά της ζωής, έχουν πολλές φορές προβλήματα είτε μεταξύ τους είτε στις σχέσεις τους με τους ενηλίκους. Έτσι σε αρκετές περιπτώσεις η γνώμη ενός ειδικού, όπως για παράδειγμα ενός παιδοψυχολόγου, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα όποια θέματα δημιουργούνται. Σε ποιες περιπτώσεις λοιπόν θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε έναν τέτοιο επαγγελματία και μάλιστα μαζί με το παιδί, μας εξηγεί η ψυχολόγος Μαρίνα Μποζάνη.
Με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην ψυχολογία μικρών και μεγάλων ασχολείται η εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι», με καλεσμένες δύο ψυχολόγους: την Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου, Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι και το μέλος του Δ.Σ. Μαρίνα Μποζάνη. Οι δύο ειδικοί αναφέρονται σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί ο αναγκαστικός εγκλεισμός μας στο σπίτι, αναλύουν πώς επιδεινώνονται αυτή τη δύσκολη περίοδο οι ήδη ψυχικά πάσχοντες, κάνουν αναφορά στο πώς βιώνουν τα παιδιά την κατάσταση αλλά και προτείνουν τρόπους για την επιτυχή αντιμετώπιση της καραντίνας ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι.